26.03.2020
Поділитися

Краща виноробня року!

Компанії Boutarі вже більше 140 років і сьогодні вона є одним з найстаріших виноробних підприємств Греції. До складу компанії входять шість виноробень, розташованих в Наусса, Гуменісса, Крит, Санторіні, Пелопоннес і Аттика, і одна виноробня на півдні Франції поблизу міста Ліму, в регіоні Лангедок. Компанія почала свою діяльність з регіону Наусса, що зіграло вирішальну роль у розвитку виноградарства в цьому регіоні і дозволило зберегти сорт Ксіномавро в той час, коли його культивування занепало.

 

  • Компанії 13 раз було присвоєно звання "Міжнародна виноробня року" !!!
  • Вина Boutarі експортуються в понад 45 країн і мають більше 370 медалей на міжнародних винних конкурсах.
  • Boutarі входить в десятку найкращих виноробів світу за версією американського журналу Wіne & Spіrіts!
  • У 2008 р Boutarі стала першою і єдиною грецькою виноробнею, названою «Найкращою європейською виноробнею року» згідно відомому американському виданню Wіne Enthusіast.
  •  

Виноробня Boutari зробила значний внесок у відродженні та розвитку місцевих сортів у всіх регіонах, в яких вона працює зі своїми виноробами.

 

 

Boutari Moschofilero

Країна:Греція.Регіон:Пелопоннес.Сорт: Мосхофілеро. Рік:2018. Алко:11%. Витримка:немає.Ціна: 392грн

Виноробня Бутарі в буквальному сенсі врятувала сорт Мосхофілеро від зникнення і, визнаючи величезний потенціал цього вельми ароматного різновиду, створила з нього одне з кращих білих грецьких вин. Зараз Boutari Moschofilero заслужило всесвітнє визнання як одне з найбільш гнучких вин, прекрасно поєднуються з блюдами міжнародної кухні. Характер сорту настільки яскравий і насичений, що часом його навіть порівнюють з Мускатом і Трамінером.

Технологія виробництва вина класична, без витримки. Потенціал зберігання Мосхофілеро становить 1-2 роки. Свіжий квітковий аромат з переважанням відтінків троянди і квітучого апельсинового дерева. Освіжаюче вино з тонами цитрусових фруктів і троянди, тривалим післясмаком. Дуже універсальне вино. Поєднується з салатами, морепродуктами, рибою, свининою, курятиною, а також з м'якими сирами та фруктами. 

 

Boutari Santorini Assyrtiko

Країна:Греція.Регіон:Санторіні. Сорт:Ассіртіко. Рік:2016. Алко:12,5%. Витримка:3 місяця в нейтральному резервуарі.Ціна: 747грн

Біле сухе вино Boutari Santorini Assyrtiko виготовляється з винограду сорту Ассіртіко, що вирощується на вулканічних і піщаних грунтах регіону Санторіні. Вино має особливі мінеральні та солоні відтінки в смаку, які в повній мірі виражають характер одного з найблагородніших грецьких сортів винограду. Його перевага - зберігає кислотність в умовах жаркого клімату.

При виготовленні Ассіртіко застосовується класична технологія виробництва, з короткою витримкою (3 місяці) в чанах з нержавіючої сталі. Потенціал зберігання Санторіні Ассіртіко 3-4 роки.

Вино з квітковими ароматами лимонного дерева і жасміну, екзотичних і цитрусових фруктів. Це вишукане вино з відчутною солоністю, інтенсивним мінеральним тілом і високою кислотністю, яка дає стійкий післясмак. Прекрасно поєднується зі свіжою смаженою рибою з оливковою олією, лимоном і чебрецем, устрицями, креветками з лимонною заправкою, пастою з морепродуктами або устрицями, грецьким салатом, сирами з легкою кислотністю, такими як фета або козячий сир.

Нагороди: Robert Parker's Wine Advocate, 92 бали

 

Boutari Nemea

Країна:Греція.Регіон:Пелопоннес.Сорт:Агіоргітіко. Рік:2018. Алко:12,5%. Витримка: 12 місяців в дубових бочках.Ціна:297грн

У перекладі з грецької назва сорту означає «виноград Святого Георгія», очевидно, на честь маленької каплиці Святого Георгія в Немеї в північно-східній частині Пепполонеса або в честь села з такою ж назвою.

Після кількох досліджень потенціалу самого благородного червоного сорту Agiorgitikо і унікального мікроклімату Немеї, компанія Boutari створила вино, яке повністю виражає терруар регіону.

Яскравий аромат фруктового джему, сливи і ожини з нотами дубової бочки. М'яке, шовковисте вино, добре збалансоване і зі стриманим післясмаком. Чудово доповнює страви з червоного м'яса.

 

Boutari Naoussa

Країна:Греція.Регіон:Наусса.Сорт:Ксіномавро.Рік:2015,2017. Алко:12,5%. Витримка:12 місяців в французських дубових бочках.Ціна: 422грн

Ксіномавро вважається одним з найскладніших і найцікавіших вин Греції. Це те, що треба справжнім виноманам. З грецької перекладається як «кисло-чорний». Але хоч називається чорний, на практиці має схожий з піно нуаром характер.

Boutari Naoussa - одне з найвідоміших грецьких вин, яке першим стали розливати по пляшках, тим самим виявляє собою "унікальність" серед червоних вин Греції. Ось уже багато років воно активно користується попитом, нагороджуючи своїх споживачів незмінною, позачасовою якістю. Вино виготовляється з автохтонного винограду сорту Ксіномавро, що вирощується на обраних ділянках в регіоні Наусса, на змішаних піщано-глинистих і глинисто-вапняних грунтах.

Виробництво грунтується на класичній технології. Для витримки вина протягом 12 місяців використовуються дубові бочки. Потенціал зберігання становить 12-15 років. Багатий аромат стиглих червоних фруктів, малини, чорниці та сливи, в'ялених томатів, які поєднуються з нотами кориці і дерева, перцю і дуба, притаманними витримці в бочках. У смаці хороший баланс і структура, м'яке, без гіркоти і різких танинов. Поєднується зі стравами з червоного м'яса, пастою з червоними соусами, гострими і сильно пряними стравами. 

 

Boutari Grande Reserve Naoussa

Країна:Греція.Регіон:Наусса.Сорт:Ксіномавро. Рік:2012. Алко:13%. Витримка: мінімум 2 роки в бочках, 2 роки в пляшках.Ціна: 727грн

"Grande Reserve" Naoussa — одне з перших і найвідоміших вин компанії Бутарі. Воно являє собою справжній зразок витриманого червоного вина, вперше представив на ринку Греції концепцію обмеженого виробництва з урожаю з обраних виноградників, контрольованих за місцем походження. Вино виготовляється з винограду сорту Ксіномавро, який багато хто вважає кращим грецьким сортом винограду.

Як і належить винам класу "Grande Reserve", воно витримується мінімум 2 роки в дубових бочках і 2 роки в пляшках. Потенціал зберігання вина становить 12-15 років.

Вино з глибоким рубіновим кольором і теракотовими відтінками. Солодкий аромат сухофруктів, серед яких переважає інжир і томати, які поєднуються з нотами дерева, кориці, ванілі, і прянощів. Потужне вино, для якого характерні зрілі таніни, утворені в результаті тривалої витримки. Поєднується зі стравами з дичини, червоного м'яса, гострими і пряними стравами.

 

Резюме: Назви грецьких вин поки що не на слуху навіть у професійних сомельє. Якщо Вам хочеться заздалегідь дізнатися, яке вино скуштувати в Греції, неодмінно зверніть увагу на найвідоміші його різновиди. Гордість білих вин - це жіночне ароматне Мосхофілеро і структурне елегантне і трохи солонувате Ассіртіко. Червоні - це «ягідний вибух» Агіоргітіко і складне, вимогливе, довгоживуче Ксіномавро. Виноробня Бутарі - одна з найстаріших і шанованих виробників Греції і в якості його вин Ви можете не сумніватися!!!)

 

 

-20%
Boutari Moschofilero фото
Boutari
-20%
Boutari Santorini Assyrtiko фото
Boutari
Boutari
Boutari
Boutari
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних