Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Plantaze

18.05.2020

Бренд – Plantaze

Країна –Чорногорія

Факти – Компанія 13 jul Plantaze була заснована в 1963 році. Це найбільший виробник вин і винограду в регіоні: щорічний обсяг збору винограду - 22 мільйони кілограм; кількість пляшок вина і виноградного бренді - понад 17 мільйонів пляшок щорічно. Продукція 13. jul Plantaze експортується в більш ніж 25 країн - Європейський Союз, Китай, Австралія, Канада і США на інші.

Особливою ознакою компанії є розвиток автохтонних сортів винограду - Вранац і Крстац. Компанія також володіє персиковим садом, рибним ставом, двома ресторанами, кількома роздрібними магазинами і кінним клубом, а останнім часом розвиває винний туризм.

 

Plantaze Crnogorski Vranac 2015

Назва «Вранац» в перекладі на українську означає «кінь вороний». У 1991 році вино досягло честі бути включеним до списку ста кращих європейських він. Також, висока якість вина підтверджують більше 500 титулів і нагород, завойованих на спеціалізованих конкурсах і виставках. Ферментація і мацерація проходять в чанах з нержавіючої сталі. Витримка 12 місяців в чані з нержавіючої сталі.

Аромат ягід, фруктів, ожини та чорниці з обережними сухими спеціями. На смак вино дуже фруктове з переважаючим ароматом ожини з збалансованими кислотами і помірною танінною структурою. Післясмак інтенсивний, фруктово-пряного характеру.

Союзником вина може бути червоне м'ясо, дичина, гострі страв, зрілий сир. У Чорногорії Vranac традиційно подають з Njeguši prosciutto, а також зі стравами, приготованими з якісної морської і озерної риби, особливо з копченим коропом, а також з усіма типами смажених страв.

Нагороди: У 2019 Vranac 2015 - срібло на CWSA, Hong Kong і бронза на Decanter World Wide Awards, London

 

Plantaze Vranac Pro Corde 2015

Після семи років досліджень і десятків різних мікро- і макровипробувань на початку 90-х була розроблена абсолютно нова технологія ферментації, а в 1993 році був запущений Vranac зі спеціальною назвою Pro Corde («для серця»). Традиційна мацерація і ферментація проходять під час виробництва вина Pro Corde за спеціальною технологічною процедурою, що призвела до збільшення вмісту антоціанів, натуральних інгредієнтів винограду, які можуть зв'язувати вільні радикали, і які мають благотворний вплив на людське тіло.   

Ферментація та мацерація проходять в чанах з нержавіючої сталі. 30% вина витримано 24 місяці в французьких дубових бочках.

Досить інтенсивний аромат стиглої соковитої підв'яленої вишні, чорної солодкої сливи, чорниці, ожини, легкі відтінки диму. Збалансоване вино з помітними танінами, які тонко гармоніюють з тонами стиглих, червоних фруктів. Pro Corde ідеально підходить для гарної якості молодого м'яса яловичини - біфштексів, смаженого м'яса ягняти, м'яса дичини, а також свійської птиці - зі смаженою гускою або качкою. Прекрасно поєднується з гострим гуляшем, а також зі смаженим тунцем. Ідеально з зрілим твердим сиром.

Нагороди: Золото на MUNDUS vini. В 2019 році Pro Corde 2015 - срібло на Decanter World Wine Awards, London; срібло на AWC Vienna і срібло CWSA, Hong Kong

 

Plantaze Crnogorski Vranac Barrique 2012, 2015

Ферментація та мацерація проходять в неокислювальних чанах; після малолактичної ферментації вино поміщається в барріки для витримки. Вино витримується майже рік в бочках (80% французького, 20% американського дуба), рік в нержавіючих резервуарах і один рік в пляшках під ретельним контролем.

Поєднання органолептичних якостей винограду і впливу дубової діжки створює у вині ідеальну гармонію аромату і смаку.

Вино має темно-рубіново-червоний колір з фіолетовими відтінками. Має багатошарові аромати червоних фруктів, чорної смородини, ожини, а також ноти шоколаду, карамелі і солодки. Смак складний, повний фруктових тонів вишні, чорносливу, шоколаду та вершкової карамелі.

Поєднується з червоним м'ясом, дичиною, сиров'яленими делікатесами, витриманими сирами.

Нагороди:

-2019 золото CWSA, Hong Kong

- срібло Decanter World Wine Awards

- срібло Mundus Vini

- золоті медалі на "Balkan International Wine Competition and Festival", "Concours Mondial de Bruxelles", "International Wine Contest Bucharest

Статті по темі