Бренд - Maison Salasar
Переклад - Мезон Салазар
Країна - Франція, Лангедок-Руссільйон
Факти - Blanquette de Limoux - назва для ігристих вин регіону півдня Франції в Піренейських передгір'ях, на південь від Каркассона. Ліму - місто в центрі цієї області. Протягом століть давав свою назву місцевим ігристим винам.
Використовують місцевий білий сорт Mauzac, який купажують з різними пропорціями Шенен Блан та Шардоне.
Виноградники регіону розташовані вище і холодніше, ніж будь-які інші найменування Лангедок-Руссільйона. Вони також знаходяться далі від впливу Середземного моря. Тому Ліму і його околиці створюють стиль вин, який абсолютно відрізняється від інших областей регіону Лангедок. Лози Шардоне, посаджені тут, особливо цінуються, оскільки вони є одними з найстаріших на півдні Франції.
Ліму вважається першим французьким регіоном, де монахи-винороби навмисно утримували бульбашки у вині. І з'явилося воно ще в 1531 році, далеко до появи знаменитого Dom Pеrignon в Шампані. У той час як шампанське має популярність, репутацію і ціну предмета розкоші, ігристі з Ліми залишаються в тіні, при цьому мають велику цінність і прекрасне співвідношення ціна - якість.
У відповідності з давніми традиціями деякі вина все ще виробляються тільки з Мозак під найменуванням Blanquette de Limoux Méthode Ancestrale. Вони солодші і менш алкогольні, найчастіше трохи мутні, бо залишаються з осадом після бродіння в пляшці. І другий тип класичної технології ігристих вин - це Blanquette de Limoux так само з винограду Мозак.
Crémant de Limoux (виготовлений з більшої кількості Шардоне і Шенен Блан) виготовляється тут як альтернатива в сучасному стилі. Окремий аппелласьйон для них був доданий в 1990 році, щоб дати місцевим виноробам можливість для модернізації, не відмовляючись повністю від традиційного стилю регіону.
Maison Salasar, розташований у верхній долині Од в Кампан-сюр-Од і був заснований в 1890. Володіє власними виноградниками 60 гектарів в межах аппелласьйона Blanquette і Cremant де Ліму, розташованих на висоті від 300 до 500 метрів. Вік деяких лоз Шардоне понад 100 років !!! Це одні з найстаріших виноградників на півдні Франції, тому зроблені з них вина стоять того, щоб за ними поганятися !!!
Три покоління внесли свій вклад в репутацію Maison Salasar, що став еталоном в світі ігристих вин.
З лютого 2013 року La Maison SALASAR приєднався до сімейного бізнесу DOMAINES BONFILS, який в даний час володіє виноробнями в різних частинах Франції, п'ять з яких в Crémant.
Опис - Chardonnay 90%, Chenin and Pinot Noir 10%.
Виноград збирається вручну. Кожен сорт вініфікують окремо при контрольованій температурі 16°C. Малолактична ферментація проводиться систематично, що дозволяє привнести винам округлість і «бріошні» аромати. Вторинна ферментація проводиться класичним способом в пляшках в напівпідземних підвалах села Кампань-сюр-Од не менше 12 місяців.
Має насичений аромат свіжоспеченої булочки, змішаний з медом і фундуком, доповнений ароматами акації і стиглих білих фруктів.
Багатий і м'який смак з чудовим свіжим післясмаком, який ідеально підійде як аперитив.
Опис - Chardonnay 90%, Chenin and Pinot Noir 10%.
Виноград повністю зібраний вручну і поміщений в ящики по 350 кг. Пройшов м'яке пресування і ферментацію при контрольованій температурі 16°C. Виготовлене з використанням традиційного методу без додавання CO2 і з витримкою не менше 15 місяців на осаді.
Має колір блідої мімози з платиновими відблисками і безліччю дрібних стійких бульбашок. Пахне цитрусовими і екзотичними фруктами. Смак багатий, елегантний, повторює аромат, з нотами шкірки цитрусових і маракуї.
Ідеальний супровід для виняткових моментів в житті.
LGC Salasar Blanquette de Limoux brut CARTE BLANCHE
Опис -Mauzac 90%, Chardonnay and Chenin 10%.
Виноград повністю зібраний вручну і поміщений в ящики по 350 кг. М'яко пресується і ферментується при контрольованій температурі 16 °C. Зроблено з використанням традиційного методу без додавання CO2, а потім витримується не менше 9 місяців в пляшках.
Фруктові аромати домінують у вигляді персиків і рожевого грейпфрута. Гладкий і фруктовий смак з соковитими білими фруктами.
Бланкет може бути поданий як аперитив самостійно або в супроводі легких закусок, морепродуктів, білого м'яса під вершковим соусом.
LGC Salasar Blanquette de Limoux Demi-sec CARTE VERTE
Опис - Mauzac 90%, Chardonnay and Chenin 10%.
Виноград повністю зібраний вручну і поміщений в ящики по 350 кг. М'яко пресується і ферментується при контрольованій температурі 16°C. Приготовлено з використанням традиційного методу без додавання CO2, а потім витримується не менше 9 місяців в пляшках.
Має насичений фруктовий аромат вяленої дині і персика. Чудовий баланс солодкості і кислотності.
Подавати його зі стиглими фруктами, десертами і морозивом.
LGC Salasar Blanquette de Limoux fruite CARTE ROUGE
Опис - Mauzac 90%, Chardonnay and Chenin 10%.
Виноград повністю зібраний вручну і поміщений в ящики по 350 кг. М'яко пресується і ферментується при контрольованій температурі 16°C. Приготовлено з використанням традиційного методу без додавання CO2, а потім витримується не менше 9 місяців на осаді.
В ароматі і смаку мікс концентрованих стиглих білих фруктів. Створено для насолоди з фуа-гра або десертом.