Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Babicka

16.03.2020

Бренд –Babicka

Страна – Чехія

Факти - Оригінальна чеська горілка з полині, вироблена за відтвореними рецептами п'ятсотлітньої давності з моравської кукурудзи. Бренд народився в одному з найвіддаленіших регіонів Чеської Республіки в лісах і на рівнинах Моравії (історичний регіон Чеської республіки).
 
Чому саме «Babicka»?
 
Ця назва горілки сходить до далекого минулого, XVI століття. Ті часи пронизані містичними подіями, відьми були не в рідкість. Цих «благочестивих» жінок, які прославились чаклунськими вміннями і називали «babickas».
За допомогою полину, відьми готували цілющі і любовні відвари. Сьогодні містична складова відьомського дару живе в високоякісному алкогольному напої - горілці Babicka.
 
Магія простої рослини
 
Роль полинної рослини в магії розглядається в різних джерелах по-різному. Але всі єдині в своїй думці, полин - хороший оберіг від русалок і подібної нечисті.
Найчастіше на пошуки полину відправлялися перед настанням Троїцької неделі і появи русалок: зібрану гірку траву розкидали по всьому будинку, щоб захиститися від шалостей «водоплавних» красунь. Також гілочку полину кидали перед собою під час купання в водоймах і носили на собі для захисту від злих духів, псування, блискавки.
 
У чому секрет виробництва горілки Babicka?
 
Вперше про горілку почули в містечку Простеев, який розташовується на східній території Чехії. Його придумав майстер дистилятор, який займається сімейним виробництвом алкогольної продукції з 1518 року.
На обдумування кожного кроку рецептури і виробництва пішло багато часу, не один рік. Своєю унікальністю горілка Babicka зобов'язана шестикратному процесу дистиляції, що додав в результаті напою особливе «звучання», витончене і м'яке. Після чого горілку фільтрували, щоб очистити від різних домішок. Готовий алкоголь змішували в певних пропорціях з чистою водою (джерельна вода взята з глибокого джерела, якому 10 000 років недалеко від міста Простеев), в результаті з'являлася оригінальна горілка з приємним анісово-карамельним смаком і полинно-цитрусовим ароматом.
 
Форма пляшки
 
У дизайні пляшки лежить сучасне перевтілення першої медичної бульбашки. У таких нехитрих склянках давним-давно зберігали чудодійні відвари травниці. Навіщо далеко відходити від традицій, якщо можна підкреслити натуральність напою? До місця припала і дерев'яна пробка і чорно-біла рукописна етикетка. Так з'явилася відповідна ємність для горілки з полині.
 
 
Склад: вода, спирт етиловий ректифікований з кукурудзи, трав'яні настої. Міцність - 40%
Чи не є прототипом абсенту, так як має дещо іншу технологію виробництва. Створюється на основі кукурудзяного спирту і різноманітною ботаніки (аніс, фенхель і т.д.). Цікаво те, що приготований особливим способом ароматичний компонент на останньому етапі змішується зі спиртом і переганяється ще раз в уже готовий продукт, який вже і фільтрують вугіллям. А з огляду на досить складний по композиції склад, готову горілку обов'язково залишають відпочивати не менше двох місяців.

Спеціально підкреслюється, що зроблена в Простеев (Distilled in Prostejov - свого роду AOP).

Коктейлі на основі горілки
 
 
BABIČKA GIMLET
50 мл горілки Babička
20 мл соку лайма
10 мл цукрового сиропу
лайм
м'ята гірка
Струсити з льодом і процідити, прикрасити м'ятним листом, подавати в креманках
 
BABIČKA COLLINS
50 мл горілки Babička
15 мл лимонного соку
15 мл цукрового сиропу
30 мл грейпфрутового соку
Джин 30мл
Біттер
Збити з льодом і налити в келих хайбол з льодом
 
BABIČKA BELLINI
10 мл горілки Babička
2 листя лайма
2-3 свіжих лічі
1-2 шматочки імбиру
яблучний сік
ігристе
Змішайте всі інгредієнти, струсіть і процідіть в келих з ігристим
 
CHRYSANTHEMUM (Хризантема)
Babička Vodka
Benedictine
вермут
абсент

 

Статті по темі