10.06.2020
Поділитися

Ігриста Луара!!!

Кремани - це ігристі вина Франції, приготовані класичним методом (як шампанське). У 1975 Cremant de Loire отримав статус АОС, в тому ж році з'явився Cremant de Bourgogne, а роком пізніше - Creman d'Alsace. У 1990-х креман перестали виробляти в Шампані, поступово з'явилися інші: Bordeaux, Limoux тощо.

Ackerman – один з яскравих представників виробників Cremant de Loire.

Maison Ackerman-Laurance був заснований в 1811 році Жаном Батистом Акерманом і Jean Pierre Apollinaire Laurance-Olivier, майстерним торговцем зерном і вином, в «долині королів», в Луарі.

У 1831 Жан Батист Аккерман почав експериментувати з шампанізацією вин з білих сортів винограду Луари і розробив традиційний метод. І вже в 1834 році він продав свої перші кілька сотень пляшок власного ігристого.

У 1838 році він представив своє кюве на виставці в Анжу. Журі присудило йому золоту медаль! І це стало початком нової ідентифікації Сомюра як місця з прекрасними ігристими винами.

У 1850-х роках, після кількох років завзятості, Maison Ackerman-Laurance стає першим будинком виробництва ігристих вин в долині Луари.

Жан Батист Акерман разом з сином Луї Фердинандо створюють легендарний бренд Royal, який користувався величезним успіхом в Англії, а потім швидко знайшов свій шлях по всьому світу, від Європи до Америки.

З 1863 року кермо влади Maison Ackerman-Laurance передано повністю Луї Фердинанду. Зараз вина Maison Ackerman-Laurance відомі всюди, вони конкурують з будинками Шампані.

Maison Ackerman також інвестує в розвиток туризму. Він є щасливим володарем архітектурної перлини, «печери Троглодитів» - найвищої в регіоні - в даний час використовується для демонстрації виставок. Завдяки величезним розмірам і лабіринтоподібній природі печери Аккермана нагадують роман Жуля Верна «Подорож до центру Землі».З 2009 року цей престижний будинок ігристих вин вирішив підтримати сучасне мистецтво, зокрема з 2014 року, створивши резиденцію художників: Ackerman + Fontevraud La Scène.

Печери Maison Ackerman - це унікальне місце для творчості. Але це не художня галерея. Це поєднання вражаючих печер, заповнених несподіваними художніми інсталяціями.

 

 

Ackerman Saumur Cuvee Privee Blanc Brut

Країна: Франція. Регіон: Луара. Сорт: Шенен блан (70%), Шардоне (20%), Каберне фран (10%)Алко: 11,5%. Витримка: 24 месяця на осаді. Ціна: 649грн

Традиційний метод, витримується на осаді 24 місяці.

Аромат виразний, приємний, з нотами айви, характерними для винограду сорту Шенен Блан, за якими слідують ноти меду і свіжих булочок. Трохи нот стиглої груші, цитрусових і приємна мінеральність. Смак вишуканий, округлий, з тривалим інтенсивним післясмаком.

Ідеальний як аперитив. Також добре поєднується з закусками, террінами з курки, фореллю з мигдалем або качкою з персиками.

 

Ackerman Saumur Cuvee Privee Demi Sec

Країна: Франція. Регіон: Луара.Сорт: Шенен блан (70%), Шардоне (20%), Каберне фран (10%). Алко: 12%. Витримка: 24 месяця на осаді. Ціна: 549грн

Традиційний метод, витримується на осаді 24 місяці.

Аромат солодкої груші, жовтого яблука, цитрусових, липового цвіту, з мінеральним післясмаком.

Смак гармонійний, багатий, витончений, солодкуватий з приємними освіжаючими нотами.

Ідеально підходить як для аперитиву, так і для супроводу блюд з щуки, форелі, качки з персиками, свіжим солодким козячим сиром, яблучним пирогом.

 

Ackerman Cremant de Loire Blanc Cuvee Ambrosa Brut

КраїнаІталіяРегіонЛуараСорт: Шенен блан (60%), Шардоне (35%), Каберне фран (5%). Алко: 12%. Витримка: 24 месяця на осаді. Ціна: 797грн

Традиційний метод, витримується на осаді 24 місяці.

Аромат тонкий і елегантний, квітковий, з нотами білих фруктів з м'якоттю, груші, персика та абрикоса. Крім того, кориці і ванілі, трохи пряний. Смак ніжний і гармонійний з тонами квітів і відтінками груш, стиглого персика, свіжоспеченого круассана.

Як аперитив, до ванільного морозива, до морепродуктів.

 

Ackerman Cremant de Loire Rose Brut

Країна: Італія. Регіон: Луара. Сорт: Каберне фран, Гролло. Алко:12%. Витримка: 12 месяців на осаді. Ціна: 719грн

Традиційний метод, витримується на осаді мінімум 24 місяці.

Аромат зачаровує ніжними відтінками полуниці, малини та агрусу. Смак красиво структурований між фруктами і свіжістю, в дуже сухому стилі, свіжий, ніжний, легкий, з неповторною м'якістю.

Підійде як супровід до курячого салату, креветок, суші з білої риби, до террінів з риби, козячого сиру.

 

Ackerman Cremant de Loire Blanc Royal Brut

Країна: Італія. Регіон: Луара. Сорт: Шардоне (60%), Шенен блан (20%), Каберне фран (20%). Алко: 12%. Витримка: 36 месяців на осаді. Ціна: 829грн

Вторинна ферментація в пляшках мінімум 36 місяців.

Аромат виражений, з нотами мінералів і жовтих фруктів, цитрусових, квітів глоду і бузини, мигдалю.

Смак насичений, але елегантний, з тонами свіжоспеченої булочки, фруктів і легким мінеральним відтінком.

Ідеально підходить як аперитив або в супроводі страв з морепродуктів, рибного луарського супу або сиру.

 

Резюме: Аккерман володіє 2-х віковим досвідом і йому є чим з Вами поділитися!) Створіть собі ігристий настрій, вибравши Ваш улюблений стиль (білий або рожевий брют, напівсухе або вино «для особливого вечора» Royal брют). Тим більше, що придбати будь-яке ігристе з Луари - це завжди ідеальне співвідношення ціна-якість. 

 

 

Новий
Ackerman Cremant de Loire Rose Brut фото
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних