13.02.2020
Поділитися

Богемна Donnafugata

Donnafugata - одна з провідних виноробних компаній Сицилії, заснована в 1983 році.

 

Власник компанії Джакомо Ралло веде сімейний бізнес з дружиною Габріелою і дітьми, сином Антоніо (Antonio Rallo) і дочкою Хосе (José Rallo).

 

Основна виноробня і виноградники компанії площею 270 гектарів розташовані в субрегіоні Contessa Entellina, в Західній Сицилії. Гордість Donnafugata - іменний виноградник Vigna di Gabri. Тут можна зустріти широку палітру місцевих сортів винограду.

 

Ще одна виноробня знаходиться на Pantelleria - острів вулканічного походження між Сицилією і Африкою. Тут культивується виноград Zibibbo (Moscato d'Alessandria) і розташована виноробня Khamma, де виробляються натуральні солодкі вина. Площа виноградників 68 гектарів. Також у компанії є старі сімейні винні підвали - Marsala cellars, побудовані ще в 1851 році.

 

Сім'я Ралло - люди творчі, енергійні, люблять свою справу, в постійному пошуку нових ідей. Все весело, запально, ніякої нудьги - під час збору врожаю організовується грандіозний фестиваль, куди з'їжджаються відомі люди: артисти, музиканти, журналісти, письменники, політики.

 

Збір врожаю відбувається вночі, бо вдень 35ºС, а вночі прохолодно, і в Donnafugata вважають, що нічний збір врожаю корисніше для людей, техніки і винограду. Для нічного освітлення виноградників потрібно чимало електроенергії, тут на допомогу приходять величезні сонячні батареї, які накопичують вдень ​​чималу кількість енергії завдяки спекотному сіцілійському сонцю.

 

Лінійок вин у Donnafugata немає, всі вина носять власні індивідуальні назви.

 

У 2006 році Джакомо Ралло отримав орден "За заслуги у праці" (Ordine al Merito del Lavoro) з рук Президента Італії, за внесок в економіку країни!!!

 

Історія будинку Donnafugata налічує 150 років, нерозривно пов'язаних з виробництвом вин. Назва "Доннафугата" - "жінка в польоті» сягає початку XIX століття, коли тут, серед пагорбів, знайшла притулок королева Марія Кароліна, дружина Фердинанда IV Бурбона, яка була змушена покинути рідні краї. Етикетки вин прикрашає зображення дівчини, у якої розвиваються волосся в повітрі.

 

Donnafugata SurSur

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: Грілло. Рік: 2018. Алко: 13%. Витримка: кілька місяців в резервуарах і не менш двох месяців в пляшці. Ціна: 537 грн

SurSur - це звук, який видають цвіркуни. Так звучить цей приємний літній тріск на арабському, на якому колись розмовляли на Сицилії. На етикетці - ноги дівчини Габріелли, яка біжить по полю серед зелених трав і квітів на голос цвіркунів.

Grillo збирають в кінці серпня. Виноград м'яко віджимається, і сусло ферментується при контрольованій температурі в чанах з нержавіючої сталі. Вино витримується в пляшці не менше трьох місяців, після чого випускається на ринок. Має свіжий і фруктовий «ніс», з нотами білих персиків і грейпфрутів в поєднанні з відтінками ароматичних трав. Смак свіжий, з відтінками персиків і цитрусових.

Ідеально поєднуються з закусками з морепродуктів, вегетаріанськими першими стравами і смаженою рибою.

 

Donnafugata Lighea

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: 100% зібіббо (мускат олександрійський). Рік: 2018. Алко: 12,5%. Витримка: кілька месяців в нейтральному резервуарі і пляшці. Ціна: 572 грн

Зібіббо (Мускат Олександрійський) - гордість острова Пантеллерія. Збирання врожаю проводиться в більш свіжих районах в кінці серпня. У цей період виноград має чудову ароматичну концентрацію і хорошу кислотність.

Після м'якого пресування винограду сусло ферментується при контрольованій температурі і витримується в чанах з нержавіючої сталі протягом декількох місяців і два місяці в пляшці, перш ніж надійти у продаж.

Суха версія Zibibbo - цей ароматне біле вино, яке має справжню середземноморську душу. Типові фруктові ноти Zibibbo (апельсинове цвітіння, диня) зливаються з травами (шавлія і розмарин).  Смак хрусткий, добре структурований. Приємний як аперитив, підійде також до середземноморських страв, до всіх типів жирної риби, запеченої пасти у білому соусі.

 

Donnafugata Sedara

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: неро д’авола. Рік: 2017. Алко: 13,5%. Витримка: 9 місяців в цементних ємкостях і 3 місяці - в пляшках. Ціна: 432 грн

Виноград ферментується в чанах з нержавіючої сталі з мацерацією на шкірці протягом приблизно 10 днів при температурі 26-30 °C. Після малолактичної ферментації (перехід агресивної яблучної кислоти в м'яку молочну) вино відстоюється близько дев'яти місяців в цементних резервуарах, а потім 3 місяці відпочиває в пляшках.

Вино демонструє інтенсивні аромати червоних фруктів (вишні та журавлини) і нотки лакриці. Його збалансована структура і м'які таніни роблять його приємним під час їжі і легко поєднуються з широким асортиментом страв (пасти, м'ясні соуси, вишукані страви із запеченої пасти і червоного м'яса). Спробуйте вино зі злегка приготованим свіжим тунцем.

 

Donnafugata Sherazade

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: неро д'авола, шираз. Рік: 2018. Алко:13%. Витримка: 2 місяці в нейтральному резервуарі і 3 місяці в пляшці. Ціна: 457 грн

Виноград вініфікують в резервуарах з нержавіючої сталі і настоюють на шкірці протягом приблизно 8 днів при температурі 24-26 °C. Після малолактичної ферментації вино відстоюється близько 2 місяців в резервуарах, а потім майже 3 місяці в пляшках. Аромат червоних фруктів, червоною і чорною вишні, чорносливу. Має фруктовий смак з приємним пряним фіналом. Підходить для тих, хто не любить «м'язисті» вина.

Прекрасне доповнення до пасти з томатним соусом, до смаженою рибою, різних видів холодного м'яса, салямі і м'яких сирів, також варто спробувати з піцою. Вино фруктове, найкраще вживати злегка охолодженим.

 

Donnafugata Angheli

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: мерло, каберне совіньон. Рік: 2016. Алко: 14%. Витримка: 12 місяців у французських дубових діжках, 24 місяця у пляшці. Ціна: 747 грн

"Angheli" — м'яке червоне вино з міжнародним смаком. На етикетці вина відтворений рядок з лицарської поеми італійського письменника Лудовіко Аріосто "Шалений Роланд": "... пані та лицарі, зброя і любов ...". А на малюнку - традиційна "жінка, що біжить" Доннафугати, Анжеліка на коні.

Це «Бордоська суміш»(типові сорти винограду Бордо), яка вміщує величезний «фруктовий потенціал» Мерло і «структуру» Каберне Совіньон. Виноград збирають вручну в кілька етапів - Мерло в кінці серпня, а Каберне Совіньон - у другій половині вересня. Після ферментації в сталевих резервуарах і мацерації на виноградній шкірці протягом 11-13 днів при 28 °С вино витримується 12 місяців в барріках і 24 місяці в пляшках.

Якщо вино подається в великих і широких келихах, то пляшку відкривають незадовго до подачі. В іншому випадку, вину слід дати можливість "подихати" пару годин. Потенціал зберігання вина становить понад 8 років. Аромати бальзамічні з відтінками фіалки і солодкого тютюну. Досить тільне вино з шовковистими танінами. Найкраще підходить до смаженого або тушкованого червоного м'яса, білих грибів, кролика, витриманих сирів.                                                                                                                      

 

Резюме: SurSur - ідеальне рішення для тих, хто віддає перевагу легким білим аристократичним винам. Lighea - для любителів більш ароматних вин. Sherazade - для тих, хто любить нетільні, питкі вина південного характеру, Sedara - яскравий представник сонячного неро д'авола. Angheli - пахне стиглими вишнями, сливами, ароматами осені і має стиль дорогого Бордо.

Хто готовий до експериментів, любить особливий стиль і смак вина, готовий дивуватися нестандартною Сицилією, Donnafugata чекає на Вас!!!

 

 

 

Donnafugata
Donnafugata
Donnafugata
Donnafugata
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних