Biologist - сміливий український проект Купити / Новости - интернет магазин WINETIME, Киев
Кошик порожній
Додання товару в кошик

Biologist - сміливий український проект

30.07.2020

«Biologist» має корінь Bios - з грец. «життя». І дійсно, крафтова виноробня виробляє максимально натуральні, органічні і в найближчому майбутньому біодинамічні вина! Всі пляшки лімітовані і пронумеровані.

Виноградники знаходяться в Київській та Одеській областях, основне виробництво - в Київській області, село Лісники. Засновник і винороб - Ігор Петренко.

Філософія компанії:

  • формування здорового середовища існування, щоб виноград мав високу живильну цінність, зберігаючи свою натуральність і органічність.
  • «живий» грунт, атмосфера, флора і фауна, світло, тепло, вплив космічних факторів і місячних ритмів - все повинно бути в балансі ⠀
  • допомагати і максимально підтримувати такий баланс, використовуючи арсенал біодинамічних препаратів і свою особисту енергетику.
  • мінімальне втручання в природні процеси ферментації і суворий контроль температури. Гравітаційний принцип руху технологічного процесу
  • для підвищення імунітету лози і грунту, відмовилися від використання штучних хімікатів, таких як гербіциди і пестициди, і почали використовувати засоби рослинного і мінерального походження.
  • зменшили обсяги винограду в два рази і здійснюють збір ягоди в першу чергу за показниками pH. Тільки зрілий виноград і тільки ягоди без пошкодження.
  • мінімально використовують сірку і інші препарати для боротьби з окисленням вина. Нові дубові бочки самі по собі допомагали антисептично працювати з вином. Для більшості вин проводять довгу мацерацию (6-10 днів) з додаванням підсушених гребенів. Спонтанне бродіння відбувається в таких винах як, Піно Нуар, Мерло, Одеський Чорний, Ркацителі, Шардоне, Аліготе.

⠀Вино привертає увагу оригінальною формою пляшки і емоційними яскравими етикетками. У Biologist є дві концепції етикеток. На одній все лаконічно: тільки назва, говорить сама за себе - «вино біодинамічне», і метелики, які символізують природу. На іншій зображені самі винороби в веселому мультиплікаційному колажі.

Ігор Петренко говорить, що ідея цієї етикетки виникла просто: навколо виноробні літає багато метеликів, а оскільки винороби люблять природу, тому й вирішили зобразити головних представників місцевої фауни.

 

BIOLOGIST Pinot Meunier rose

Країна:Україна. Сорт:Піно Меньє, Каберне. Рік:2019. Алко:13%. Витримка:3 місяця в дубі. Ціна:327грн

Нефільтроване рожеве сухе вино. Сорт винограду: Піно Меньє 80%, Каберне 20%. Ділянка 1 га с.Велікодолінское, Овідіопольського р-ну. Урожайність 2,5 тонни з 1 га. Зменшення врожайності винограду на 50%. Алкогольне бродіння і малолактика в нержавіючої ємності. Витримка в дубовій бочці (225л) 3 місяці.

Аромат: троянди, трохи полуниці і медової дині.

Смак: Гармонійний з помірними танінами, пряним відтінком. У смаку збалансована кислотність і довгий післясмак.

Загальна кількість пляшок врожаю 2019 - 1200 пляшок 0,75 л.

 

BIOLOGIST Пино Нуар

Країна:Україна. Сорт:Піно нуар. Рік:2019. Алко:14%. Витримка:5-9 місяців в дубі. Ціна:497грн

Червоне сухе вино. Сорт винограду Піно Нуар. Ділянка 1 га с.Велікодолінское, Овідіопольського р-ну. Урожайність 2,5 тонни з 1 га. Зменшення врожайності винограду на 50%. Холодна мацерація з гребенями 10 днів. Алкогольне бродіння на диких дріжджах (50% сировини). Малолактика в дубовій бочці (225л). Витримка в дубовій бочці від 5 до 9 місяців.

Загальна кількість пляшок врожаю 2019 - 1100 пляшок по 0,75 л.

 

BIOLOGIST Одеський чорний

Країна:Україна. Сорт:Одеський чорний. Рік:2019. Алко:14%. Витримка:6-9 місяців в дубі. Ціна:497грн

Червоне сухе вино з автохтонного українського винограду. Сорт винограду Одеський Чорний. Ділянка 1 га Болградський р-н., Одеська область. Урожайність 2,5 тонни з 1 га. Зменшення врожайності винограду на 50%. Холодна мацерація з гребенями 10 днів. Алкогольне бродіння в диких дріжджах (50% сировини). Малолактика в дубовій бочці (225л). Витримка в дубовій бочці від 6 до 9 місяців.

Одеський чорний використовують для виготовлення червоних сухих і десертних вин, що відрізняються інтенсивним рубіновим кольором. У букеті присутні пасльонові тони, шоколадні тони, ноти чорної смородини, ожини.

Загальна кількість пляшок врожаю 2019 - 1500 пляшок по 0,75 л.

 

BIOLOGIST Ркацителі оранж

Країна:Україна. Сорт:Ркацителі. Рік:2019. Алко:15%. Витримка:2 місяця на меззі і 3 місяця в дубі. Ціна:797грн

Янтарне сухе вино. Ділянка 1 га Болградський р-н, Одеської області. Урожайність 2 тонни з 1 га. Зменшення врожайності винограду на 50%. Холодна мацерація 10 днів. Алкогольне бродіння в нержавіючої ємності. Спонтанне бродіння на диких дріжджах. Витримка на меззі після бродіння 2 місяці. Витримка 3 місяці дубовій бочці (225л).

Загальна кількість пляшок врожаю 2019 р. - 280 пляшок 0,75 л.

 

BIOLOGIST МEРЛО

Країна:Україна. Сорт:Мерло. Рік:2019. Алко:14%. Витримка:6-9 місяців в дубі. Ціна:637грн

Червоне сухе вино. Ділянка 1 га Болградський р-н., Одеська область. Урожайність 2 тонни з 1 га. Зменшення врожайності винограду на 50%. Холодна мацерація з гребенями 10 днів. Алкогольне бродіння в диких дріжджах (50% сировини). Малолактика в дубовій бочці (225л). Витримка в дубовій бочці від 6 до 9 місяців.

Загальна кількість пляшок врожаю 2019 - 1100 пляшок по 0,75 л.

 

Резюме: «органічне, біодинамічне, натуральне» - все більше з'являється в нашому житті. І для того, щоб сформувати свою особисту думку з цього приводу, необхідно пробувати, порівнювати і аналізувати. Biologist - сміливий український проект, який вже має своїх шанувальників. Рекомендуємо познайомитись з «гаражними» винами України і впевнені, що Biologist для Вас стане приємним відкриттям!

 

Biologist Pinot Meunier rose 0,75 л
0,75 л Артикул: 130390

32700грн

Biologist Пино нуар 0,75 л
0,75 л Артикул: 130389

49700грн

Biologist Одесский чёрный 0,75 л
0,75 л Артикул: 130387

49700грн

Biologist Мерло 0,75 л
0,75 л Артикул: 130386

63700грн

Biologist Ркацители оранж 0,75 л
0,75 л Артикул: 130388

79700грн

Статті по темі