23.10.2019
Поділитися

Bacalhoa - невідома Португалія!

Компанія Bacalhôa Wines була заснована в 1922 році і є одним з найбільш інноваційних виробників вина в Португалії.

Компанія представлена ​​в 7 португальських виноробних регіонах, в цілому 1200 га виноградників, 40 різних сортів винограду і 4 виноробні. Bacalhôa має заводи в найважливіших виноробних регіонах Португалії: Дору, Дао, Байрада, Сетубал, Лісабон і Алентежу.

У 1998 році Хосе Берардо став основним акціонером і інвестував в посадку нових виноградних лоз, оновлення виноробні і покупку нових об'єктів нерухомості, а також Lafitte Rothschild Group придбала частку португальських вин Bacalhôa, що говорить сама за себе.

У 2007 році Bacalhôa стала найбільшим акціонером Alliance, одного з найпрестижніших виробників високоякісних ігристих вин, бренді і тихих вин в Португалії.

Компанія також має безцінну архітектурну спадщину, включаючи Палац і Музей Бакальоа - важливий національний пам'ятник епохи Відродження - і Кинта дос Лорідос, де знаходиться найбільший в Європі сад Будд.

Bacalhoa JP Azeitao Rose

Країна: Португалія. Регіон: Сетубал. Сорт: шираз. Рік: 2018. Алко: 12,5%. Витримка: немає. Ціна: 167грн

Щоб отримати чудове рожеве вино "JP" Azeitao Rose, кожен сорт винограду вініфікують окремо. До того, як відправити ягоди на ферментацію, їх попередньо піддають холодній мацерації. Вона змінюється процесом делікатного віджиму і наступною ферментацією при низьких температурах. Все це дозволяє зберегти прекрасний соковитий смак і квітковий аромат винограду, повністю передавши його вину. Після купажування проводяться операції по освітленню яєчним білком і фільтрації. Свіжий, ненав'язливий, делікатний аромат, розкривається тонами малини, вишні та полуниці. Вино освіжаюче, середньої насиченості, відмінно збалансоване з солодкуватим фруктовим присмаком.

Вино для дівич-вечора!)

Гарне придбання за співвідношенням ціна-якість!

Вино відмінно підходить як аперитив, а також в поєднанні з легкими стравами з м'яса, салатами, закусками, морепродуктами.

Нагороди Джей Пі Азейтао:

- золото "Mondial du Rosé 2012;

- бронза на "International Wine Challenge, 2013" і "International Wine & Spirits Competition, 2013";

- бронза на International Wine Challenge, 2014;

- золото на Mundus Vini, 2015; 2015 г. Відмічено медаллю "Commended Decanter World Wine Awards, 2016"

Bacalhoa JP Azeitao Tinto

Країна: Португалія. Регіон: Peninsula de Setubal. Сорт: шираз 40%, каштелау 35%, арагонеш (темпранільо 25%). Рік: 2018. Алко: 13%. Витримка: немає. Ціна: 167грн

Вино "JP" Azeitao Tinto, як стверджує виробник, є напоєм для масового споживання, але з високим рівнем якості. І дійсно, це красиве, стильне вино з освіжаючим фруктовим смаком, відмінною щільності, доступно за вартістю і ідеально підходить для щоденного вживання. У купаж вина входять класичний червоний сорт Сіра і типові португальські сорти винограду - Каштелау і Арагонеш, вирощені в зоні Palmela. Виноград кожного сорту вініфікують окремо, проходячи стадії короткої мацерації і ферментації при контрольованій температурі, для того щоб повністю витягти свіжі фруктові аромати. В результаті виходить вино в сучасному стилі, яке рекомендується вживати молодим.

Вино інтригує гармонійним ароматом, витканого з нот стиглих червоних фруктів, прянощів і трав, спецій. Смак м'який, збалансований, з фруктово-дубовими відтінками, чорних стиглих ягід, спецій, приємними танінами і тривалим післясмаком.

Найкраще подавати до легких м'ясних страв, сирів, різотто.

Bacalhoa JP Azeitao Branco

Країна: Португалія. Регіон: Peninsula de Setubal. Сорт: москатель де сетубал 50%, фернао піреш 50%. Рік: 2018. Алко: 13%. Витримка: немає. Ціна: 167грн

Біле вино "JP" Azeitao Branco, яке випускається з 1993 року, ознаменувало поворотний момент в історії вин Bacalhoa. Воно швидко стало справжнім бестселером: за 3 роки було продано понад 3 млн пляшок. Вино виготовляють з винограду сортів Москатель де Сетубал (60%), що відповідає за свіжість і додає легкі квіткові нотки, і Фернан Піреш (40%), що забезпечує соковиту фруктовість. Сорти вініфікуют окремо, так як Фернао Піреш збирається на початку вересня, а Москатель знімають з лоз в жовтні. Після делікатного пресування виноград ферментується при низькій температурі, щоб зберегти природний фруктовий аромат. На початку грудня вино купажують і бутилюють. Вино "Джей Пі" Азейтау є володарем численних медалей різних міжнародних конкурсів. Так, вино здобуло срібну медаль на "Challenge International du Vin" в 2010 році і бронзову медаль на "International Wine Challenge" в 2009.

Свіжий і гармонійний аромат вина з нотами екзотичних фруктів, цитрусових, білих квітів і мінералів. Вино має чистий, легкий, освіжаючий приємним смак з живою кислотністю, нотками тропічних фруктів, цитрусових і яблук, квітково-мінеральними тонами і довгим післясмаком з пікантною кислинкою.

Вино є компаньйоном для смаженої риби, салатів, закусок, морепродуктів, смажених грибів.

Bacalhoa Catarina Branco 

КраїнаПортугаліяРегіонСетубал. Сорт: фернао піреш 63%, шардоне 28%, арінто 9%. Рік: 2018. Алко: 13,5%. Витримка: шардоне витримується 5 місяців в дубових діжках, решта сортів в бетонном резервуарі. Ціна: 332грн

Кожен сорт винограду збирається і переробляється окремо. Потім Шардоне ферментується в нових бочках з французького дуба і піддається витримці в дубі 5 місяців. З іншого боку, два місцевих сорти піддаються ферментації в бетонних ємностях. Потім відбувається купажування. Це створює хороше повне біле вино. В ароматі квіткове, злегка ароматне з невеликою кількістю яблука. Смак м'який і округлий. Хороша свіжість фруктів, серед іншого, персика. Невелика гірчинка в післясмаку. Легко і соковито: вино, яке всім подобається!

Гастрономічні поєднання: сири, курка / індичка, паста з вершковим соусом, риба (біла), шинка, легкі закуски, омари і краби, ідеальне аперитивне вино, з молюсками, суші, тапасами.

Не забувайте охолоджувати !!!

Bacalhoa Catarina Tinto

Країна: Португалія. Регіон: Сетубал. Сорт: каштелао 60%, алікант буше 40%. Рік: 2015. Алко: 13%. Витримка: 50%вина витримується в дубових діжках. Ціна: 342грн

Насправді це вино-ода колишній португальській принцесі Катаріні з дому Браганса, з 1662 року - дружині короля Англії, Шотландії та Ірландії Карла II Стюарта.

Дуже глибокий колір, дуже насичений і концентрований в ароматі. Червоні фруктові тони в поєднанні з відтінками ванілі, добре інтегровані в міцну і елегантну структуру. Складний і тривалий післясмак. Червоне вино з тривалим потенціалом зберігання. Два сорти були вініфіковані окремо. 50% вина витримується 6 місяців в нових бочках з французького дуба. Castelão і Alicante Bouschet знаходяться в ідеальному терруарі на маловрожайних виноградниках з піщаним ґрунтом Palmela, що дає можливість створювати багаті, повнотілі, пряні і складні вина.

Катаріна Тінто - це ідеальне вино, яке можна випити в обід або ввечері. Дуже універсально на гастрономічному рівні і може поєднуватися з величезною різноманітністю страв, таких як тапас, паста, страви з червоного і білого м'яса.

Резюме: експеримент з сухими винами Португалії був вдалим. Відкриттям стала лінійка вин JP від ​​виноробні Bacalhôa. Вина зрозумілі, яскраві, питкі, ідеальне придбання на кожен день. Вина ж Catarina більш складні і структуровані, підійдуть для красивої вечері. Пробуйте, експериментуйте, відкривайте для себе нові смаки! Гарної дегустації!

 

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних