24.01.2018
Поділитися

Рецепт: Скандинавський гльог

Гльог - це як глінтвейн, але для суворих погодних умов (його придумали і п'ють в Скандинавії). Він міцніший та пряніший - відчуття тепла дає швидше і на довше. Зручно, до речі, для велиої компанії - якщо Ви коли-небудь пробували наварити глінтвейну, щоб зігріти 15 друзів!  

Інгредієнти:

1 пляшка легкого червоного вина;
100 г коричневого та білого цукру;
60 г родзинок;
1-2 ч.л. меленої кориці, а краще 1-2 палочки;
цедра одного апельсину;
50 г очищеного товченого мигдалю та фундука;
50-100 мл горілки/коньяку/бурбону.

Рецепт приготування:

Виливаємо вино в кастрюлю та пвільно нагріваємо на слабкому вогні (але не доводимо до кипіння).
Добавляємо в тепле вино спеції, цедру та родзинки.
При температурі вина 60-70ºС добавляємо в нього цукор та добре перемішуємо, щоб цукор розчинився.
Залишаємо гльог томитися на повільному вогні на 15-20 хвилин. Далі даємо йому настоятись біл години. 
Перед подачею на стіл - підігріваємо та додаємо келішок міцного алкоголю. Ми вибрали лікер з корицею на основі віскі Spicebox - пряний, міцний, солодкуватий - сам просився в гльог.

Горіхи подрібнюємо та насипаємо разом з ізюмом на дно горнят для глінтвейну - наливаємо гльог та подаємо. 

[58317:left][80138:left][100926:left][105259:left][105263:left][72215:left][67592:left][55928:left]

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних