Кошик порожній
Додання товару в кошик

Рецепт: Скандинавський гльог

24.01.2018

Гльог - це як глінтвейн, але для суворих погодних умов (його придумали і п'ють в Скандинавії). Він міцніший та пряніший - відчуття тепла дає швидше і на довше. Зручно, до речі, для велиої компанії - якщо Ви коли-небудь пробували наварити глінтвейну, щоб зігріти 15 друзів!  

Інгредієнти:

1 пляшка легкого червоного вина;
100 г коричневого та білого цукру;
60 г родзинок;
1-2 ч.л. меленої кориці, а краще 1-2 палочки;
цедра одного апельсину;
50 г очищеного товченого мигдалю та фундука;
50-100 мл горілки/коньяку/бурбону.

Рецепт приготування:

Виливаємо вино в кастрюлю та пвільно нагріваємо на слабкому вогні (але не доводимо до кипіння).
Добавляємо в тепле вино спеції, цедру та родзинки.
При температурі вина 60-70ºС добавляємо в нього цукор та добре перемішуємо, щоб цукор розчинився.
Залишаємо гльог томитися на повільному вогні на 15-20 хвилин. Далі даємо йому настоятись біл години. 
Перед подачею на стіл - підігріваємо та додаємо келішок міцного алкоголю. Ми вибрали лікер з корицею на основі віскі Spicebox - пряний, міцний, солодкуватий - сам просився в гльог.

Горіхи подрібнюємо та насипаємо разом з ізюмом на дно горнят для глінтвейну - наливаємо гльог та подаємо. 

Cantina Castelnuovo del Garda Bardolino Castelnuovo 0,75 л
0,75 л Артикул: 58317

16700грн

Castelnuovo Le Ballerine Bardolino 1,5 л
1,5 л Артикул: 80138

28200грн

Peter Busch Killepitsch Liquor 0,02 л
0,02 л Артикул: 100926

10200грн

Peyman Bahceden изюм 200 г
200 г Артикул: 105259

4700грн

Peyman Dorleo фундук 200 г
200 г Артикул: 105263

16700грн

Spicebox Cinnamon 0,75 л
0,75 л Артикул: 72215

86700грн

Evan Williams Honey Reserve 0,75 л
0,75 л Артикул: 67592

48700грн

Смесь для Глинтвейна Santa Maria 37 г
37 г Артикул: 55928

5200грн

Статті по темі